Fremtidens eksport sker gennem online salg
Trine Holbæk Designs

Fremtidens eksport sker gennem online salg

En masse webbutikker i Danmark tilbyder nu om stunder en lang række forskellige leveringsløsninger. Den mest almindelige er for øjeblikket pakkeshoppen, og så kan du bare gå forbi efter produkterne når du har mulighed for det. Leveringstypen er jo usædvanlig let gængelig, og oftest endda den mest betalelige leveringsløsning.

Du bør på samme måde afveje for og imod at vælge at få sendt til din bopæl eller ud på dit arbejde. Fragtformen er uheldigvis et hak dyrere, men lige så vel ret overkommelig. Den mest betalelige fragtmulighed vil dog til enhver tid være selv at hente varerne, hvilket står og falder med at du lever tæt på netshoppens tilholdssted.

Leveringshastigheden er selvfølgelig temmelig central om man har behov for pakken om et øjeblik, så i det øjemed er det ret så vigtigt at man efterser den anslåede leveringsdato ved den aktuelle vare.

En del internet handler præsterer dag-til-dag levering på deres favorit varenumre, som påkræver at bestillingen placeres tidligere end et fast klokkeslæt, sådan at de med sikkerhed kan nå at få ordren distribueret inden pakkepersonalet drager hjemad.

Nogle få internet shops garanterer fragtfri levering, men tit er det kun gældende hvis man aftager for et fastsat beløb. Som alternativ burde man tage den prisbilligste fragttype, der ofte – hvad end man bor tæt på Aalborg, Farum eller Ringkøbing – vil blive at få fragtfirmaet til at bringe din pakke til et udleveringssted.

Kontrolleres af fagfolk der har meget erfaring med de gældende love

Det er efterhånden yderst bekvemt for os alle at sammenligne priser (via fx PriceRunner) hos diverse internet shops og følgelig har en lang række online forretninger været tvunget til at nedsætte prisniveauet på mange af deres varer – til børn, og tillige også til herrer og damer – markant, og endda nogle gange frembyde levering uden gebyr.

Til gengæld kan det alligevel blive lønsomt at efterse diverse online virksomheder efter tilbud forinden du køber, så du ikke er i tvivl om at få den laveste pris.

Man må trods alt være så påvagt, at når en forhandler på nettet reklamerer deres produkter til en udsalgspris der anses for usædvanlig tiltalende, er det ofte være et symbol på en svindel e-butik. Kortbetalinger er trods alt omfavnet af en ordning, der sikrer dig som kunde imod snydagtige e-butikker.

Vi går generelt ind for kortbetalinger eller mobilbetaling. Alternativt bør du drage fordel af en løsning på afbetaling som eksempelvis ViaBill, hvis du ønsker at betale omkostningerne over en periode.

Trustpilot fremskaffer ganske fornemme muligheder

Forud for at folk handler på en butik kan man sådan set se på virksomhedens regler, det er dog i reglen ikke særlig sjovt.

Alternativet kunne derfor være at efterse om netshoppen er støttet af e-mærket, eftersom det ofte er et tegn på at online butikken efterkommer de danske retningslinjer, og at internet selskabet undertiden overvåges af eksperter der kender til bestemmelserne på området. Det giver dig genvej til en hjælpende hånd, når du bliver udsat for dilemmaer som følge af din bestilling.

Udover dette foreslåes det at køberen er sat ind i de fundamentale betingelser i forbindelse med handlen, eksempelvis hvilken bytteret e-forretningen kører med. I den sammenhæng er det tilmed relevant, at man altid opbevarer sin e-mail kvittering, således man senere vil kunne bevidne ordren, uden hensyn til om du skal købe gave til en voksen eller et barn.

Se om internet firmaet er medlem af e-mærket

Trustpilot leverer ganske troværdige løsninger til at granske en hel del tidligere kunders opfattelser og derved kan det være til hjælp, at du iagttager online forretningens ratings forinden du køber.

Facebook yder lige så vel sådan set fordelagtige muligheder for at få en idé om online forhandlerens pålidelighed. I øvrigt møder vi faktisk online forretninger som tilbyder folk at ytre en vurdering af ordreforløbet, som tillige må benyttes til at få et indtryk af kundetilfredsheden.

Websitet er reklamefinansieret. Vi har et fast samarbejde med adskillige online virksomheder hvori vi promoverer deres tilbud, og tager provision under forudsætning af at en af vores besøgende foretager et indkøb.

Vejledning angående tilbud og online butikker understøttes nu og da, men vi ønsker ikke at påtage os ansvaret for reguleringer der kan være foretaget siden vi sidste gang opdaterede de viste informationer.