Hvor er vi på vej hen med internet shopping?
Trine Holbæk Designs

Hvor er vi på vej hen med internet shopping?

En række e-butikker udlover efterhånden alverdens former for levering. En der er meget almindelig er for øjeblikket afhentningssteder, hvor du selv kan afhente bestillingen når du har tid. Leveringsmetoden er altså særligt hensigtsmæssig, samt mange gange derudover den prisbilligste fragtmulighed.

Du bør ligeledes tænke over at vælge afsending hjem til hvor du bor eller til når du er på job. Den bliver desværre et hak mere pebret, men omvendt ekstremt enkel. Den mest betalelige fragtmetode vil dog altid vise sig at være selv at hente produkterne, som jo står og falder med at du befinder dig nærved online butikkens hjemsted.

Leveringshastigheden er jo særligt betydningsfuld i tilfælde af at vi behøver dine nye produkter øjeblikkeligt, så derfor er det sandelig klogt at vi undersøger tidshorisonten for levering ved det relevante produkt.

Størstedelen af internet forhandlere lover levering på næste hverdag på en lang række varenumre, men glem ikke at det kræver at bestillingen indsendes tidligere end et fastsat klokkeslæt, med hensynstagen til at de sandsynligvis kan nå at få produktet fikset før logistikpersonalet tager hjem.

Nogle få online butikker sikrer gratis fragt, men i reglen er det under betingelse af at du shopper for en bestemt sum. Ellers bør du gribe den mest letkøbte mulighed for levering, som gerne – om man er nær København, Skanderborg eller Sorø – vil blive at få leveret varerne til et udleveringssted.

Undersøg om online webshoppen er medlem af e-mærke ordningen

Det er jo ultra gnidningsløst for enhver at finde frem til de bedste priser i blandt flere e-shops og af den grund har massevis af internet foretagender ikke kunne lade være med at reducere salgsværdien på mange af deres varer – til juniorer, lige så vel som til mænd og kvinder – voldsomt, og endda nogle gange sikre levering uden betaling.

Til gengæld kan det alligevel være lukrativt at sammenligne nogle få online virksomheder efter rabatkoder inden du køber, således at man er velinformeret til at opnå den mest attraktive pris.

Du må bare ikke overse, at hvis en webshop udbyder deres produkter til salg for en salgspris der anses for uendeligt beskeden, så bør det i nogle tilfælde være et karakteristika der viser en uærlig online webshop. Kortbestillinger er ikke desto mindre dækket ind under en vedtægt, hvilket støtter en overfor uærlige online outlets.

Vi slår generelt et slag for bestillinger med betalingskort eller MobilePay. Som en anden løsning burde du benytte en løsning som fx ViaBill, forudsat du vil honorere beløbet over flere uger.

Forud for at folk handler i en internet butik kan de ideelt set gennemlæse netshoppens handelsbetingelser, men det er naturligvis en omfattende opgave.

Et andet forslag kunne være at granske om e-forhandleren er godkendt af e-mærket, hvilket almindeligvis er en angivelse af at e-handlen efterlever dansk lovgivning, tillige med at netbutikken en gang i mellem evalueres af sagkyndige som har den nødvendige knowhow om de gældende love. Derudover tilbydes du anledning til opbakning, når du oplever problemstillinger med dit køb.

I øvrigt tilråder vi at køberen er klar over de mest relevante betingelser der spiller ind i forbindelse med bestillingen, eksempelvis hvilken returrettighed e-forhandleren kører med. I den forbindelse er det på samme måde vigtigt, at man permanent bevarer ens kvittering på e-mail, således man fremadrettet vil kunne bekræfte sin ordre, uafhængig om man er på indkøb til en kvinde eller mand.

Folk køber hos e-shops

Trustpilot leverer tilpas uafhængige muligheder for at kontrollere en længere række øvrige brugeres evalueringer og herved støtter vi, at du tager et kig på internet webshoppens bedømmelser forinden du shopper.

Facebook præsterer tilsvarende relativt fordelagtige metoder til at få indblik i e-butikkens kundefokus. Herinde ses faktisk internet foretagender hvor kunder kan publicere en evaluering af virksomhedens service, som desuden må udnyttes til vurdering af tidligere kunders oplevelser.

Vores hjemmeside er finansieret af indtægter fra annoncer. Vi har faste samarbejder med en mængde online selskaber når vi formidler butikkernes produkter, og får provision forudsat de brugere vi sender videre gennemfører en bestilling.

Orientering vedrørende tilbud og internet outlets værnes om hyppigt, men der tages forbehold for justeringer der eventuelt er lavet siden vi senest opdaterede sidens data.